Ideer til julehygge

Julemåneden er tiden, hvor man samles til både udendørs og indendørs hygge. Man samles med familien eller vennerne. Det er desværre ikke altid, man når alt det man gerne vil, men med lidt planlægning i forvejen, er der dog en chance for at nå det meste i julen. Vi har det nok alle sammen sådan, at vi syntes, der er så frygtelig lang tid til Juleaften. Pludselig er julen overstået, og vi ser os tilbage og siger: “Åh, bare vi dog havde planlagt julen lidt bedre, så havde vi nået at hygge os og få lavet endnu flere sjove ting”.

jul1

Vi har her prøvet at samle nogle af de mange ting, som vi kan hygge os med i julen og hele julemåneden.

1. søndag i adventen er altid en speciel dag. Optakten til den store julefest. Man kunne måske starte dagen med Gudstjenesten i kirken. Vi skal jo ikke glemme årsagen til, at vi fejrer Julen. Der er en egen hyggelig julestemning i kirken netop den første søndag i adventen. Julekoncerter afholdes mange steder med kendte artister i de danske kirker, og er der noget så stemningsfuldt som at høre Julens skønne musik i kirken.

Overalt i landet arrangeres julemarkeder. Her kan man købe dejlige juleting og måske samle inspiration til selv at lave nogle sjove ting til fornyelse af hjemmets julepynt. Julestemningen mangler sjældent, og duften af gløgg, æbleskiver og jul mangler heller ikke.

Ja, hvad med at invitere alle vennerne og/eller familien en tur i skoven for at hente gran og samle mos, kogler og bark til juledekorationerne. Bagefter en hyggeeftermiddag med gløgg og æbleskiver, som man kan have forberedt i forvejen.

“Husk juleposten i god tid”. Og hvad gør vi? skriver julekortene den 23. december i hast, og hvor vi dog hader os selv. Prøv at starte i god tid. Måske det var sjovt i år selv at lave julekortene eller julebrevene. Lav en hyggeaften til julekortskrivning, måske børnene også har et par julekort, de vil sende til familien eller bedsteforældrene.

Man kan også lave julekort og brevpapir på computeren. Der findes utallige software programmer til hjælp med at fremstille fine kort.

I boghandelen kan man købe færdige ark med hjerter, kræmmerhuse og julemotiver, som meget let trykkes ud eller klippes. Hvad er en jul uden at klippe og klistre? Børnene kan bruge timer på denne hyggelige og julede syssel.

Har man været i skoven og finde ting til juledekorationerne, er det bare om at komme igang med juledekorationerne. Find lidt inspiration i ugebladene og prøv at kopiere, hvis du mangler ideer. Lav et par ekstra som du kan bruge til værtindegave, hvis man også selv bliver inviteret ud. Eller kig på vores inspirationsgalleri af juledekorationer lige her i vores jule sektion: Juledekorationer

Sæt en dag af til jule bagningen
Børnene vil bare elske det. For ikke at tale om den hjemmelavede julekonfekt. Det er dejligt at sidde med marcipan og rulle og forme og “småsmage” . Måske man har sat lidt julemusik på i baggrunden. Har vi glemt “Wienersängerknaben”.??? jul3

At lave julegaver er vel også en hyggelig ting, hvis man har tiden . Især syntes børnene det er sjovt! Tændstikæsker kan pyntes med alverdens ting og males, det er altid en populær gave at få i julegave.

I den sidste uge før jul skal man på juleudstilling. Er der noget så hyggeligt, som en tur i byen og se på granguirlanderne og julelysene . Måske møde Julemanden i stormagasinet eller på gågaden. Måske, Julen i Nøddebo præstegård, er sat op netop på jeres teater, eller der vises en sjov julefilm i biografen.

Mange museer holder separate juleudstillinger om julen i gamle dage, og det var måske et besøg værd.

Jul i Tivoli: Bor man i nærheden af København er et besøg i Tivoli en “must”. Det tog ikke mange år at gøre Tivolis Julemarked til en tradition. Haven skifter fuldstændig udseende, men atmosfæren bibeholdes, når julestemningen breder sig i Tivoli fra midt i november til lillejuleaften.

Den gamle by i Århus har også åbnet dørene her til juletiden

Den Gamle Bys bygninger og interiører belyser borgerskabets smag og livsform gennem 400 år. Derfor rummer museet enestående muligheder for at lade gæsterne træde ind i julefesten, som den har formet sig gennem 300 år.

Hvorfor ikke selv fælde juletræet i år. Så får man lige netop det træ man gerne vil have. Husk at tage mål med hjemmefra.

Bliver det en hvid jul… og det er der nogen, der siger, det bliver i år, jamen, så er det frem med kælken og måske skiene og skøjterne, hvis det også bliver så koldt. Ja, og med rigtigt meget sne, er det snemanden der skal bygges.

Ja, dette er blot en brøkdel af, hvad man kan foretage sig i julen og julemåneden, men forhåbentligt er det til lidt inspiration i de små hjem.

Rigtig glædelig julemåned!