Historien om Valentins Dag:
Mandag den 14. februar er Skt. Valentins Dag – en dag, der gennem generationer er brugt af unge kærestepar i USA, England og Skotland til at sende hinanden et kort, blomster eller en anden gave. Gode venner og veninder, søskende, forældre og bedsteforældre bruger på samme måde denne dag til at sende en hilsen eller en gave. Skikken er godt på vej til at brede sig til Danmark.
Ifølge overleveringen begyndte det hele med en romersk præst, Valentin, som på grund af sit store og gode hjerte gik hen og blev en legende. Med livet som indsats trodsede han i mange år kejserens forbud mod at vie soldater, inden de drog ud i krig. Kejseren mente, at soldaterne skulle gemme deres energi til krigsbrug, men Valentin var af en anden opfattelse – han holdt på, at kærligheden var vigtigere end krigen, og det kostede ham hans liv.
Valentin blev, på grund af sin genstridige opførsel halshugget efter ordre fra kejser Claudius II den 14. februar år 269 efter Kristi fødsel. Mens han ventede på at blive henrettet, blev Valentin gode venner med sin fangevogters blide datter, og kort før henrettelsen skrev han et brev til den blinde pige og erklærede hende sin kærlighed.
Valentins menneskesyn var ikke til at udrydde, selv om han blev henrettet. Og fra den samme dag, blev et varmt bankende hjerte uløseligt knyttet til hans navn. Først fra 1300-tallet slog Valentins Dag dog rigtigt igennem som mærkedag. Siden da har den 14. februar været tæt forbundet med kærligheden – symboliseret ved et varmt bankende hjerte.I dag er 14. februar også overraskelsernes dag! Modtager man en buket eller en anden gave, et smykke for eksempel, véd man, at et sted derude findes varme følelser for én. Og man begynder at gætte, for en del af dagens charme er nemlig, at man ikke altid afslører sit navn. Modtageren må selv finde ud af, hvem den forelskede er – ud fra små hentydninger og ordspil på det medfølgende kort.